14 februari 2022

Chalet transport naar Duitsland

Chalet transporteren, plaatsen en aansluiten

Gisteren hebben wij een JBL Moderna 1000 getransporteerd naar Duitsland. Deze chalet hebben wij geplaatst, gesteld en aangesloten op Camping Klüthseehof. We nemen u vandaag mee in het verloop van dit proces bij JBL Stacaravans en Chalets.

Stap 1. Chalet voorbereiden

De chalet wordt op ons showterrein vakkundig klaargemaakt voordat het op transport gaat. Er worden op 4 fronten aansluitingen gedaan: gas, water, stroom en de afvoer. Nadat dit aangesloten is, wordt het getest. Werkt het allemaal? Dan is de chalet klaar voor transport!

Stap 2. Chalet op transport

Onze chalets worden getransporteerd door erkende transportbedrijven, hiermee garanderen wij dat de chalet netjes op plaats van bestemming aankomt.
Allereerst wordt de chalet op de vrachtwagen geladen en de begeleidingswagen staat klaar om mee te gaan. De begeleidingswagen rijdt mee van A tot B om gevaarlijke situaties te mijden en in moeilijke situaties krijgt de vrachtwagenchauffeur hulp van de begeleiding.

Stap 3. Afladen en naar de staanplaats brengen

Eenmaal aangekomen om plaats van bestemming wordt de chalet van de vrachtwagen geladen en met de tractor naar de staanplaats gereden. Dit is secuur werk, want de tractor en chalet moet door smalle wegen en bochten heen.

Stap 4. Plaatsen, stellen, aansluiten

Ter plekke wordt alles geïnstalleerd. Zoals beschreven hebben we al voorbereidingen getroffen, zodat dit plaatsen snel en efficiënt verloopt.
Allereerst wordt de chalet op zijn plaats gezet en daarna waterpas gezet. Daarna installeren we gas, water, stroom en de afvoer.

Stap 5. Oplevercheck

Samen met de klant doen we een oplevercheck. Dit betekent dat we heel de chalet zorgvuldig controleren. We testen of alles naar behoren functioneert en er wordt meteen uitleg gegeven hoe alles werkt. Twee vliegen in één klap! Want hierna kan de klant meteen gebruik maken van zijn vakantiewoning.

Stacaravan- of chalet transport bij JBL

Wilt u een stacaravan kopen bij JBL of heeft u uw droomchalet bij ons gekocht? Dan kunnen wij het transport verzorgen. Wij transporteren door heel Europa. Neem contact op voor aanvullende informatie en transportprijzen.

NEEM CONTACT OP