13 januari 2022

Verschil tussen stacaravan en chalet?

Wat is een stacaravan?

We beginnen met de vraag “Wat is een stacaravan?” Een stacaravan is een vakantiewoning die op een vaste plek staat. Een stacaravan is zo groot dat deze niet vervoerbaar achter een auto is net zoals een tourcaravan. Stacaravans worden aangesloten op water, gas, stroom en riolering en hebben daardoor een vaste plek nodig. Van oudsher staat de stacaravan bekend om haar aluminium buitenbekleding. Tevens worden stacaravanmodellen in groten getale gemaakt, waardoor de aankoopprijs gemiddeld lager ligt dan een chalet.
De afgelopen jaren heeft de stacaravan an sich een enorme ontwikkeling doorgemaakt en zijn er ook kunststof stacaravans op de markt met vele luxe specificaties. Dit noemen we ook wel de ‘luxe stacaravans’.

Wat is een chalet?

Nu een antwoord op de vraag “Wat is een chalet?” Ook chalets staan op een vaste plek en zijn niet vervoerbaar achter een auto. Chalets zijn in de meeste gevallen luxer dan stacaravans. De buitenbekleding van een chalet is vaak van kunststof of hout.
De aankoopwaarde van een chalet ligt gemiddeld hoger dan een stacaravan, omdat deze niet in groten getale wordt gemaakt, de isolering is beter en het is vaak op maat te maken. Zelfs helemaal naar eigen wens in te delen! Bekijk hier JBL Cube, chalet op maat! Deze chalet is te gebruiken als permanente woning, zorgwoning of vakantiewoning. Multifunctioneel dus!

Kortom: hét grote verschil

Het grote verschil tussen stacaravans en chalets zit dus in het productieproces, ofwel de kwaliteit en aanpasbaarheid. Stacaravans hebben een vaste indeling (door de massaproductie), zijn volledig gemeubileerd en zijn minimaal aan te passen. De stookkosten zijn gemiddeld hoger dan een chalet, omdat chalets beter geïsoleerd zijn. In chalets ervaart u een hoger wooncomfort, deze kunt u namelijk van A tot Z op maat laten maken.

Stacaravans en chalets te koop bij JBL

Bij JBL hebben wij een groot aanbod stacaravans en chalets te koop. U weet nu het verschil tussen stacaravans en chalets, dus kunt u een gerichte zoektocht starten. Bekijk ons stacaravans en chalet aanbod hier online en kom langs op een van onze showterreinen in het Limburgse Neer of Heijen.